Välkommen till din nya vårdcentral och barnavårdscentral i Barkarbystadens köpkvarter i Järfälla

 

VIKTIG INFORMATION: 

Vaccination mot säsongsinfluensa och pneumokocker 

Vaccinationskampanjen 2016/2017 mot influensa och allvarlig lunginflammation (pneumokocker) pågår mellan den 9 november 2016 och den 28 februari 2017.

Vaccinationen är gratis för patienter födda 1951 och tidigare samt för patienter som tillhör en riskgrupp  - läs mer om vaccinationskampanjen på 1177.se via länken nedan.  

Vi har öppen mottagning (drop-in)  för säsongsvaccination på tisdagar och torsdagar klockan 14-16 från och med torsdagen den 10 november.

Kom ihåg att ta med dig id-handling.

Välkommen!

 http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Behandlingar/vaccination-motinfluensa-och-lunginflammation/

 

 

Lista dig nu så får du tid när du blir akut sjuk!

Vi välkomnar alla våra listade patienter att ringa vår växel 08 409 164 10 om man är i behov av akut vård samma dag. Du som är listad kan som vanligt även boka en planerad besökstid. Du som är listad på en annan vårdcentral ombedes söka dit för akut hjälp.


 Vårdcentralen erbjuder även bland annat:

  • Akuta besök 
  • Planerade besök
  • Provtagning på eget laboratorium
  • Vaccinationer
  • Hälsokontroller och intyg för till exempel körkort
  • Legitimerad psykoterapeut som erbjuder dig hjälp vid till exempel sömnproblem eller nedstämdhet
  • Rådgivning för tex livsstilsförändring eller egenvård

Ring: 08- 409 164 10 för att boka tid eller för mer information

***************************************************************************************************************************************************

NYTT I HÖST:

Välkommen till Seniormottagningen!

För att underlätta för dig som är 75 år och äldre så har vi nu öppnat en särskild Seniormottagning. Syftet med mottagningen är att skapa trygghet, tillgänglighet och ännu bättre kontinuitet. Vi kan också stötta dig i kontakten med andra vårdgivare och kommunen.

Du kan genom vår särskilda seniortelefon nå ansvarig distriktssköterska samma dag utan att vänta på att bli uppringd. Vid behov, efter distriktssköterskans bedömning, bokas en läkartid eller annan kontakt under samma eller nästkommande dag. Du har också möjlighet att få lite längre tid avsatt för ditt läkarbesök, t ex för att årligen gå igenom din medicinering/läkemedelslista. Samordning, kontakt med kommunen och förskrivning av hjälpmedel sköts av ansvarig distriktssköterska.

Du som behöver har också möjlighet att få ett planerat hembesök av distriktssköterska eller annan personal.

Seniormottagningens telefon är öppen för direktkontakt vardagar mellan kl 11 och 12. Övrig tid kan du lämna meddelande så ringer vi upp dig. Självklart kan du även kontakta oss som alla andra via telefon eller på nätet.

OBS!!! Akuta ärenden hanteras som tidigare genom sjuksköterska på telefon:      08-409 164 10

Telefon Seniormottagningen: 08-409 164 18 måndag - fredag 11-12

***************************************************************************************************************************************************

Välkomna till en personlig vårdcentral där vi värdesätter kontinuitet och ett vänligt och professionellt bemötande. Tillsammans med sköterska och läkare ger vi dig som patient en vård som är anpassad till ditt individuella behov, oavsett ålder, kön och bakgrund - idag och imorgon.       

Kom ihåg att du kan beställa, omboka och avboka tider och förnya recept via 1177 E-tjänster (fd Mina vårdkontakter)!

 klicka här för mer info: Stockholms Läns Landstings E-tjänster