Din hälsocentral i Umeå

Med anledning av lokalbrist och därmed svårigheter att utöka vår verksamhet liksom oväntat stort inflöde av listningar införs tillfälligt listningsstopp på Citymottagningen från måndag den 9 mars 2015, enligt godkännande och beslut av VLL.

Från 1 januari 2015 slutar vi med kontanthantering, patientavgift betalas med betalkort alternativt mot faktura.

Vi är en verksamhet som ingår i Hälsoval Västerbotten, vi håller till i samma lokaler som den tidigare landstingsdrivna Citymottagningen. Vår målsättning är att erbjuda dig och din familj lättillgänglig hälso- och sjukvård med hög kvalité samt en personlig och fast läkarkontakt. Hos oss finns flera olika mottagningar. Högkostnadsskyddet gäller och alla avgifter är detsamma hos oss som övriga landstingets hälsocentraler.

Receptförskrivning och förlängd sjukskrivning utan dröjsmål kostar 200 kr om patienten kräver att recept/sjukskrivning ska utfärdas utan dröjsmål (= samma dag). Även minderåriga ska betala, frikort gäller inte, ingår ej i högkostnadsskyddet, ingen faktureringsavgift, enligt landstingets avgiftshandbok.

GYNEKOLOGISK CELLPROVSKONTROLL

Om- och avbokning av erhållen tid för cellprovskontroll kan inte göras via Citymottagningen, du gör det via internet eller telefon 090-785 91 32 (numret är kopplat till återuppringningssystem). För mer information se ditt kallelsebrev.