Telefonplans vårdcentral har patienten i fokus

Vårdcentral och BVC vid Telefonplan

Behöver du akuttid till läkare?

Vi har en tidsbokad akutmottagning till våra läkare. Detta för att undvika för långa väntetider och trängsel i väntrummet samt därmed också minska smittrisken.

Tidsbokning sker samma dags morgon i vår rådgivningstelefon: 08-726 55 50
Vårdcentralen öppnar kl 08.00, men det går bra att ringa från kl 07.30.
Dessa akuttider ligger mellan kl 10-12 på förmiddagarna.  Det är framför allt akuta infektioner, akut smärta/skada eller andra nytillkomna sjukdomstillstånd vi har möjlighet att bedöma och hjälpa dig med på akuttiderna. Vi ber om överseende med eventuella mindre förseningar i samband med denna akutmottagning då besöken beroende på ärendets art kan ta olika lång tid.

Tidsbokad mottagning till sköterska
Vi har en tidsbokad mottagning hos distriktssköterska. Detta för att undvika för långa väntetider i väntrummet.
Ring 08-726 55 50 för att boka tid. 
Nu kan du även boka tid direkt på 1177 för blodtryckskontroll hos sköterska.
 

Vårdcentral och BVC i gamla Telefonfabriken vid Telefonplan.

Vi erbjuder en småskalig personlig vårdcentral där vi värdesätter kontinuitet och ett professionellt bemötande. 

Det personliga mötet och kontinuitet i kontakten med läkare och sköterska ger bättre förutsättningar för individuellt och långsiktigt stöd. Detta gäller både den fysiska och psykiska hälsan. Här står patienten i centrum.

Varje dag har vi tidsbokad akutmottagning för akuta, kortvariga besvär, till exempel infektioner. För kroniska sjukdomar eller mer långdragna besvär rekommenderar vi att du bokar en läkartid. Enklast bokar du en läkartid genom att kontakta mottagningen på
tfn 08-726 55 50.

Vi erbjuder KBT-behandling för sömnproblem hos vår dsk Christina Sandlund.

 

Barnavårdscentral/BVC

I nära anslutning till vårdcentralen finns även Telefonplans BVC.  Sjuksköterskorna Eva Karlsson, Elisabeth Eriksson, Terese Markstedt och Lena Åkerström finns där för dig och ditt barn. En barnläkarkonsult gör regelbundna besök på mottagningen och vi erbjuder föräldragrupper.

Du hittar oss i ljusa, nyrenoverade lokaler i gamla Telefonfabriken vid Telefonplan, ett par minuters gångväg från tunnelbanan.

Vårdcentralen är en verksamhet i Praktikertjänst och har vårdavtal med Stockholms Läns Landsting.